BG-Njujork već godinu - ko se vozi Er Srbijom?

Er Srbija počela je pre tačno godinu let Beograd – Njujork, a za to vreme široktrupni avion "erbas A330" prevezao je skoro 80.000 putnika, pišu "Novosti".

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

08:11

BG-Njujork već godinu - ko se vozi Er Srbijom?
Foto: Tanjug, arhiva

Tokom proteklih 12 meseci "Er Srbija" je realizovala 204 povratna leta između Beograda i Njujorka uz snažnu i sve veću popunjenost aviona.

Predstavnici kompanije "Er Srbija" koja je posle 24 godine ponovo povezala našu zemlju sa SAD kazu da su izuzetno zadovoljni što proslavljaju prvu godišnjicu uspesne realizacije letova ka Njujorku.

Avion Er Srbije za Njujork poleteo je 23. juna 2016. godine u 8.08 i sleteo na aerodrom "Kenedi" u 11.45 po američkom vremenu.

"Naš prvi let bio je dugo očekivan i u Srbiji i u celoj jugoistočnoj Evropi iz dva razloga, Srbija se ponovo povezala sa SAD prvim letom koji obavlja domaća aviokompanija još od 1992. godine i uspostavljena je jedna redovna transatlantska vazdušna veza sa SAD koja polazi iz ovog regiona", ističu u "Er Srbiji", navodi list.

Sastav gostiju je izbalansiran sa 47 odsto poreklom iz Severne Amerike i 53 odsto iz Evrope, a kada je reč o regionu, dve trećine čine ljudi iz Srbije, pišu "Novosti".

U "Er Srbiji" objašnjavaju da postoji i interesovanje putnika iz susednih zemalja, kao i da su reakcije srpske dijaspore u Severnoj Americi pozitivne.

Oni kažu da sa do pet letova nedeljno ova linija predstavlja pogodnu opciju i za poslovna i turistička putovanja.

To je uticalo na povećanje turističkih poseta iz Amerike, a posebno onih koji kombinuju Beograd i jadransku obalu.

U "Er Srbiji" ističu i da su ušli u partnerski odnos sa američkim prevoznicima kako bi se poboljšala povezanost i pojednostavilo putovanje.

Takođe su rekli da let za Njujork ima pozitivni uticaj i na trgovinu pri čemu poslovanje "Er Srbije" u oblasti robnog transporta premšuje sva očekivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: