"Broj putnika povećan 90x i tu ne stajemo"

Za proširenje terminala i opremu na aerodromu "Konstantin Veliki'' u Nišu za manje od godinu uloženo oko 70 miliona dinara.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.06.2017.

17:23

(Foto: Thinkstock.com)

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da će vlada nastaviti da ulaže u taj aerodrom.

"Pre dve godine ovaj aerodrom imao je 122.000 putnika, a zajedničkim radom stiglo se do toga da ih ove godine ima već 140.000'', rekla je Mihajlović koja je obišla nove i rekonstruisane šaltere za ček-in i rentgen kontrolu za putnike.

Ocenjujući da je reč o velikom uspehu, Mihajlović je dodala da je plan da se u nekoliko narednih godina, do 2020, broj putnika na niškom aerodromu poveća na 550.000, a možda i više.

''Broj putnika je povećan 90 puta, šest puta je povećan kargo i to nije nešto na čemu ćemo se mi zadržati'', rekla je Mihajović dodajući da na niškom aerodromu ima 11 linija.

Ministarka je ukazala i da je ''Konstantin Veliki'' regionalni aerodrom, a da je Niš veoma važan za Srbiju i Zapadni Balkan.

''Na nama je da stratško mesto Niša iskoristimo'' rekla je Mihajović.

Ona je podsetila da su u prethodnih deset i više godina mnogi pričali o liderskoj poziciji ovog grada i Srbije, a da Vlada Srbije pokušavamo kroz rezultate da to i pokaže.

Mihajlović je rekla da je u prethodnom periodu Vlada ulagala u aerodrom u Nišu, te da će to i nastaviti, a plan je da ukupna ulaganja budu oko 6,5 miliona evra.

Kako je rečeno, oko četiri miliona evra će biti uloženo u toranj i proširenje terminala, a planirano je i ulaganje o 2-2,5 miliona evra za uređaje za sletanje i poletanje po lošem vremenu.

Prema Mihajlovićkinim rečima, ta ulaganja su važna i zato što niški aerodrom treba da bude alternativa beogradskom Aerodromu ''Nikola Tesla''.

Govoreći o bezbednsti na niškom aerodromu, ona je istakla da svi mogu da budu sigurni.

''Što se tiče Vlade Srbije sve što postoji na niškom aerodromu je po najvišim svetskim standardima'', rekla je Mihajlović dodajući da je u današnje vremenu bezbednost prva crtica u infrastrukturi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: