Razrovali ulicu i zaboravili mesecima na nju

Žitelji gročanskog naselja Leštane, već mesecima se bore sa bukom bagera i nesnosnom prašinom.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2017.

09:50

Razrovali ulicu i zaboravili mesecima na nju
Foto: Thinkstock, ilustracija

Zabranska ulica vapi za asfaltiranjem posle radova na prespajanju rezervoara "Kaluđerica" na vodovod Makiš - Mladenovac. Kako kažu meštani, ova deonica odavno je trebalo da bude završena, ali prioritet je neopravdano dat centru Kaluđerice, koji je delimično u novom ruhu "zablistao" pre nekoliko dana.

Prema rečima Leštanca Dragana Stepanovića, umesto novog asfalta, radnici privatne firme "Izoteks d.o.o." u pomenutu ulicu doneli su zemlju i posuli šljunak. Tek pre nekoliko dana Zabranska je došla na red, a sređivanje vodovoda pošlo je odatle, pišu Večernje novosti.

“Naša ulica raskopana je na najužem delu, prilazi kućama su uništeni, a nadležni kao da to ne vide”, ogorčen je Dragan.

Kada je počelo kopanje zbog vodovodnih cevi, ulica je pretvorena u alternativni put ka Kaluđerici, pošto su teški kamioni tuda prenosili materijal za asfaltiranje.

“Od buke ne može da se živi poslednja tri meseca. Nema nijednog saobraćajnog znaka, niti ležećeg policajca”, kaže Stepanović.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, zadužene za posao spajanja vodovodnih mreža dužine šest kilometara, objasnili su nam da se radovi izvode u dve faze.

“U toku je vraćanje saobraćajnica u prvobitno stanje. Taj posao trebalo bi da bude gotov u narednih sedam dana.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: