"BAS ubrzo na NBG, tunel na mestu stare stanice"

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će Beogradska autobuska stanica (BAS) početkom iduće godine biti preseljena u Blok 42 kod Buvljaka na Novom Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.06.2017.

08:21

Foto: Thinkstock

Osim toga, on je naveo da će na mestu stare stanice stanice počinjati tunel koji će se prostirati do Bulevara despota Stefana.

Vesić je za Radio-televiziju Srbije rekao da Direkcija za građevinsko zemljište završava projektovanje te stanice.

"Nova autobuska stanica biće kod Buvljaka na Novom Beogradu. Veoma brzo ćemo preseliti staru autobusku stanicu, sledeće godine", rekao je Vesić.

Naveo je da će na mestu na kojem se trenutno nalazi Beogradska autobuska stanica biti izgrađen tunel "koji će povezivati Savu i Dunav".

"Tunel će izlaziti u Bulevaru despota Stefana između MUP-a i Pančevačkog mosta. Imaćemo skraćeni put, tako da će ljudi s Novog Beograda do Pančevačkog mosta dolaziti za pet do deset minuta", rekao je Vesić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da u utorak prilikom otvaranja saobraćajnice sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom za pristup železničkoj stanici Prokop da je "kraj" i da je sledi selidba Železničke stanice i BAS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: