Telenor: 4G na 60% teritorije Srbije

Kompanija Telenor saopštila je da je prema izveštaju RATEL-a pokrila 90 odsto stanovništva i 60 odsto teritorije Srbije 4G mrežom.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.06.2017.

10:15

Telenor: 4G na 60% teritorije Srbije
Foto: Telenor

Kako pokazuje izveštaj, Telenor ima i najveći broj baznih stanica u Srbiji – više od 7000.

Uvidom u podatke za poslednjih godinu dana, Telenor je sagradio i najviše novih 4G baznih stanica, čak 730, a u planu je do kraja godine da ovaj broj poveća.

„Imajući u vidu da više od polovine ukupnog mobilnog internet saobraćaja u Srbiji prolazi kroz Telenor mrežu, želimo da našim korisnicima obezbedimo odličan 4G internet, gde god da se nalaze. Da smo u tome i uspeli, potvrđuje prvi izveštaj RATEL-a za ovu godinu. Pokrivenost stanovništva, kvalitet signala i brzina interneta jesu najvažnije karakteristike mreže za svakog korisnika, a naš prioritet je da obezbedimo konzistentnost njihovog iskustva u Telenor mreži u svakom trenutku, bilo gde u Srbiji“, rekla je Ingeborg Øfstuhus, generalna direktorka Telenora.

Ova kompanija nedavno je u sedam najvećih gradova u Srbiji pustila 4G+ tehnologiju, koja korisnicima omogućava do dva i po puta brži internet, još kvalitetniji signal i trenutno učitavanje internet sadržaja, navodi se u saopštenju Telenora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: