"Interesuje me da li je ovo prelazno rešenje"

Ključni zadatak koji stoji pred novom vladom je reforma javnih preduzeća, smatra Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.06.2017.

08:57

Foto: Tanjug, arhiva

"Iskreno za mene imenovanje Ane Brnabić za mandatara za sastav nove vlade nije iznenađenje, jer je njeno ime poslednih nedelja bilo u opticaju i bila je jedan od najozbiljnijih kandidata", rekao je Ćulibrk u Bečićima.

"Ono što mene mnogo više sada interesuje jeste to da li je ovo postavljanje mandatara, odnosno premijera na kratak ili na duži rok, da li će posle ovoga uslediti izbori za šest ili devet meseci najkasnije, da li je ovo neko prelazno rešenje", kaže on.

Prema njegovim rečima, da je "neko drugi izabran za premijera, da je neko iz Srpske napredne stranke, onda bi to možda davalo osnova za pomisao da će ovo možda biti dugotrajnija vlada".

Ističući da je glavni zadatak koji stoji pred novom vladom reforma javnih preduzeća, Ćulibrk je napomenuo da "mnoga od njih i dalje prave gubitke, tako da to mora brzo i hitno da se uradi i plašim se da ako bude izbora ove godine - taj posao neće biti završen".

"Ovako se plašim da ona može biti kratkog daha, što ne bi bilo dobro. Jer, mi od 2012. godine nemamo godinu da nemamo nekakve izbore, a vreme prolazi, reforme stoje", rekao je Ćulibrk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: