Čuvaju vagone dan i noć - ne daju im u Slovačku

Radnici Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke i dalje čuvaju vagone spremne za transport u Slovačku.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.06.2017.

08:56

Čuvaju vagone dan i noć - ne daju im u Slovačku
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Radnici su odlučni da ne dozvole njihovu isporuku bivšem vlasniku Goše, dokle god ne budu isplaćeni. Danonoćno ih čuvaju jer su nezadovoljni pošto nisu ispunjeni njihovi zahtevi o isplati zarada koje im duguje bivši vlasnik, slovačka kompanija Žos.

Predsednik Štrajkačkog odbora Milana Vujičić je izjavio da je bio jedan pokušaj da se, mimo štrajkača vagoni upute u Slovačku i da je došla lokomotiva iz Velke Plane, ali da je taj pokušaj propao.

Vujičić je rekao agenciji Beta da će protest biti radikalizovan.

"Verovatno ćemo se dogovoriti da ne počinjemo rad dok nam ne isplate zarade i predložićemo stečaj Fabrike šinskih vozila Goša", rekao je on.

Zaposleni u Goši su bili u štrajku od početka marta do sredine maja ove godine zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Bivši vlasnik Goše, slovački Žos Trnava, prodao je krajem marta fabriku kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra, ali radnici veruju da je reč o "poslovnoj akrobaciji" i da je fabrika i dalje u vlasništu istih ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: