Let iz BG za Katar biće redovan

Let Katar ervejza iz Beograda za Dohu planiran za sutra biće, prema trenutno raspoloživim informacijama, obavljen u skladu sa predviđenim redom letenja.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 06.06.2017.

15:48

Let iz BG za Katar biće redovan
(Foto: Thinkstock.com)

Na sajtu aerodroma "Nikola Tesla", koji se odnosi na red letenja, za sutra je predviđen let za Dohu pod oznakom QR232 Katar ervejza, sa planiranim polaskom u 12:25 časova avionom tipa Erbas A320.

Katar ervejz je ranije danas saopštio da je obustavio pojedine letove, a neke i preusmerio zbog zabrane preleta njegovim avionima preko vazdušnog prostora Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Egipta i Bahreina.

U beogradskom predstavništvu Katar ervejza su, na pitanje Tanjuga o eventualnim poremećajima u obavljanju letova, rekli da se sve informacije mogu naći na sajtu matične avio-kompanije.

Katar ervejz trenutno ima četiri leta nedeljno do Beograda, a od kraja septembra će uspostaviti dnevne letove na relaciji Doha-Beograd-Doha. Dva leta Katar ervejza za Zagreb jutros su preusmerena kako bi se zaobišao vazdušni prostor Bahreina, prenosi portla Eks-Ju aviejšen.

Većina putnika koji iz Beograda i Zagreba lete Katar ervejzom prolaze kroz njegovu matičnu luku u Dohi na putu za dalje destinacije, a to su uglavnom Australija i Novi Zeland, navodi ovaj portal.

"Uočili smo snažnu tražnju za letovima iz Beograda i Zagreba i ostajemo posvećeni tome da našim putnicima obezbedimo fleksibilne i pogodne opcije za putovanje", kaže glavni analitičar londonske kompanije "Stratedžik aero" Sadž Ahmad za Eks-Ju aviejšen.

Katarska vazduhoplovna kompanija je saopštila danas da je obustavila letove za Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Egipat i Bahrein i da će svim putnicima koju su kupili karte za pomenute destinacije novac biti vraćen ili će im se obezbediti letovi za druge destinacije, preneo je portal Galf njuz.

Najnovija mera Katar ervejza će, kako je saopšteno iz kompanije, biti na snazi do daljeg, javlja Rojters. Posle Etihada i Emirejtsa, avio-kompanije Idžipt er, Flaj Dubai i Galf er takođe su odlučile da suspenduju sve svoje letove ka i iz Dohe.

Ovakav potez dolazi nakon što su Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein prekinuli sve veze sa Katarom, optuživši tu zemlju da podržava terorizam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: