Hrvati i Albanci povlače, Srbija uopšte ne uvozi

Srbija ne uvozi živinsko meso iz Brazila, potvrđeno je u Upravi za veterinu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.05.2017.

14:32

Hrvati i Albanci povlače, Srbija uopšte ne uvozi
Foto: Thinkstock

Kako su kazali u toj upravi, oni nisu izdali rešenje za uvoz živinskog mesa u Srbiju koje je poreklom iz Brazila.

"Proverom informacija sa kontrolnog punkta Gostun, odnosno graničnog prelaza sa Crnom Gorom, potvrđujemo da na tom punktu nije bilo uvoza živinskog mesa iz Brazila", kazali su u Upravi za veterinu Srbije.

Pre tri dana ministarstva poljoprivrede u Albaniji i Hrvatskoj naložila su povlačenje pilećeg smrznutog filea iz Brazila, jer su rezultati njihovih kontrola pokazali da to meso ima salmonelu, koja može da izazove trovanje kod čoveka.

Inspektorka veterine Crne Gore Mirjana Drašković upozorila je da je pre dvadesetak dana u Luku Bar stiglo čak devet kontejnera sa „opasnim mesom iz Brazila, koje se koristi u restoranima brze hrane u Crnoj Gori, navodeći da Uprava za bezbednost hrane Crne Gore daje dozvolu da to meso uđe u zemlju.

U martu su brazilski izvoznici mesa pretrpeli privremeni kolaps nakon što su istražitelji utvrdili da su brazilski sanitarni inspektori primali novac kako bi prećutali da je meso neispravno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: