"Dramatično povećanje plata u javnom sektoru"

Premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić kaže da će plata u javnom sektoru do kraja godine biti "dramatično povećana" - za devet, 10 ili 11 odsto.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.05.2017.

21:45

Foto: Tanjug/AP

Vučič je rekao da će prosečna plata biti oko 440 evra, što će biti postignuto time jer se ne prave ustupci svima koji traže.

"Uspeli smo time što nismo ispunjavali zahteve svima koji dođu da štrajkuju i viču 'Vučiću, kretenu', 'Vučiću, pede*u'. Jesam, sve sam to, ali ne dam pare", rekao je Vučić u intervjuu na televiziji Pink.

On je rekao i da javni dug Srbije 61,7 odsto bruto domaćeg proizvoda, što je "za svega osam odsto" više nego 2012. godine.

On je rekao i da zna da ljudi u Srbiji žive teško, ali da dolaze nova vremena, koja je, kako je podsetio, još ranije nazivao zlatnim dobom.

"U vreme fiskalne konsolidacije pitali su me svakog dana kada ćemo vratiti plate. Međutim te mere su kao kada igrate finale Lige šampiona kada morate da napravite sveobuhvatni sistem, da imate jake igrače sa svih strana, da pravite rast i napredak zemlje. Istrpeli smo teške kritike i zahvalan sam narodu koji je verovao u mene i vladu koju sam vodio, kao i plan i program"“, rekao je on.

Podsetio je da je, kada je preuzeo vladu, u Srbiji prosečna plata bila 354 evra, a danas je 403 evra.

Prema njegovim rečima, ove godine će se plate u javnom sektoru drastično povećati i svi će imati veće plate.

Na osnovu toga će pre kraja godine prosečna plata iznositi oko 445 evra, a iduće godine, kako dodaje, ako se održi fiskalna stabilnost, možemo da se približimo prosečnoj plati od 500 evra.

Govoreći o nezaposlenosti, Vučić je rekao da je sa 25,9 odsto u 2012. ona pala na 15,3 odsto u 2016.

“U 2017. je nezaposlenost već 13 odsto, a očekujemo do kraja godine da ona bude još niža. Možete da kažete šta želite, ali ja mislim da je to ozbiljan rezultat. U poslednje tri godine nezaposlenost stablno ide na dole”, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: