Radnici Goše ne odustaju: Dužni im i 30 plata

Radnici fabrike šinskih vozila “Goša” uiz Smederevske Palanke i dalje štrajkuju. Oko 350 zaposlenih u poslednje tri godine ne prima redovnu platu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2017.

19:09

Radnici Goše ne odustaju: Dužni im i 30 plata
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Na ime neisplaćenih zarada radnicima se duguje oko sedam stotina hiljada dinara.

Radnici fabrike šinskih vozila “Goša” se osećaju prevareno. Iako se zna da je bivši vlasnik slovačka firma “Žos ” Trnava a sadašnji “Lisnart holding limitid” sa Kipra, radnici i dalje ne znaju s kim da pregovaraju jer se Slovaci i dalje pojavljuju kao vlasnici određenog dela fabrike.

Radnicima se duguje od dvadeset do trideset plata. Ukupno oko sedam stotina hiljada dinara po zaposlenom. U fabrici “GOŠA” trenutno radi oko tri stotine i pedeset radnika, koji nisu upućeni u pregovore između Vlade Srbije i direktora Milutina Šćepanovića.

Bivši vlasnik, slovačka firma “ŽOS” Trnava od GOŠE traži jedanaest vagona. Njihova vrednost je oko milion evra a Slovaci za rad na njima zaposlenima duguju oko stotinu hiljada evra. Vagoni ne izlaze iz fabrike dok novac ne bude uplaćen, stav je štrajkača

Sve dok traju pregovori oko jedanaest vagona sa slovačkom firmom “ŽOS” Trnava, direktor Goše iz Sm. Palanke Milutin Šćepanović ne želi da daje izjave.

Opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

18 h

Podeli: