"Nova prodaja? To kao tema ne postoji"

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk izjavio je da ponovni pokušaj privatizacije te kompanije - trenutno nije aktuelna tema.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2017.

08:57

Foto: Tanjug, arhiva

"Trenutno privatizacija nije aktuelna tema. Mi jesmo u komunikaciji sa našim većinskim vlasnicima - državom Srbjom. Mi smo završili jedan proces privatizacije krajem 2015, što je nepunih godinu i po kako je vlada donela odluku da, ipak, ne proda Telekom Srbija potencijalnim kupcima, kojih je bilo dosta", rekao je Ćulibrk.

On je na RTS-u povodom obeležavanja 20 godina rada Telekoma ove nedelje, rekao da privatizacija kao tema za sada ne postoji.

"Naša obaveza kao menadžmenta kompanije je da pokušamo kroz razvoj, investicije i odnos prema korisnicima i građenje poverenja sa korisnicima, kao i širenje korisničke baze i tržišta, da očuvamo vrednost kompanije. Naša spremnost je već dokazana, bili smo u privatizaicji 2011. i 2015. godine, ukoliko do takve odluke dodje naravno da znamo kako to da sprovedemo", dodao je Ćulibrk.

Kako kaže, opredeljenje menadžmenta je da investicijama koje su planirane i koje se već realizuju pokuša da Telekom Srbija bude i ostane lider na tržištu telekomunikacija ne samo u Srbji već i u regionu - BiH i Crnoj Gori, gde ta kompanija ima operacije.

"Tako da privatizacija kao tema za sada ne postoji", dodao je Chulibrk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: