Otkrili: Kula "našeg" Alabara biće visoka 1.000 m

Konačno je otkriveno koliko će biti visoka najveća kula na svetu. A gradi je nama dobro poznat direktor.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 27.05.2017.

16:34

Otkrili: Kula
(Foto: Getty images)

Kula Dubai krik harbor kada bude završena biće oko 100 metara viša od 828 metara visoke Burdž Kalife, prenose arapski mediji.

Kompanija Emar, koja stoji iza ove investicije najavila je konačan završetak temelja i rast zgrade u nebo.

Predsednik Emara, Muhamed Alabar, nama poznat po gradnji Beograda na vodi, rekao je da će njegova kompanija ubrzati radove kako bi se već mogli videti obrisi tornja.

Po nacrtu špansko-švajcarskog arhitekte Santjaga Kalatrave Valsa, kula će imati platformu za posetioce, 18 do 20 spratova za restorane i hotele.

Očekuje se da će toranj biti potpuno završen za 2020. godine, iste godine kada i toranj u Džedi, drugi kandidat za titulu najviše zgrade na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: