U Goši nisu dobili obećanih 30.000 RSD

Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke opet su obustavili proizvodnju, jer nisu dobili obećanu isplatu od po 30.000 dinara.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 27.05.2017.

11:11

U Goši nisu dobili obećanih 30.000 RSD
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Po potpisanom sporazumu s poslovodstvom poslednji rok za tu isplatu bio je 25. maj, pa je sidnikat fabrike šinskih vozila odlučio da "odmrzne" štrajk, pišu Večernje novosti u današnjem izdanju.

Zaposleni u Goši su bili u štrajku od početka marta do sredine maja zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

"Štrajk smo odmrzli da ne bismo došli u situaciju da ponovo budemo prevareni. Sada radnici neće više da popuštaju", rekao je za Novosti Bojan Đorđević iz štrajkačkog dobra.

Ostali zahtevi radnika su isplata zaostalih zarada u 16 rata, da redovne plate budu isplaćivane mesec za mesec, kao i da im bude povezan radni staži i uplaćivani doprinosi za penzijsko i zdravstveno osigiranje.

Poslodavac radnicima Goše duguje u proseku po 600.000 dinara, a tri godine im nisu uplaćivani doprinosi i nemaju overene zdravstvene knjižice.

Bivši vlasnik Goše, slovački Žos Trnava, prodao je krajem marta fabriku kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra, ali, kako navode Novosti, radnici veruju da je reč o "poslovnoj akrobaciji" i da je fabrika u vlasništu istih ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: