Bivši radnici Koštane tuže Srbiju Strazburu

Bivši radnici fabrike obuće Koštana iz Vranja najavili su da će tužiti državu Srbiju sudu u Stazburu.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 26.05.2017.

12:34

Bivši radnici Koštane tuže Srbiju Strazburu
(Foto: Thinkstock.com)

Radnici su, kako prenosi portal Vranjske, protestovali ispred Skupštine Vranja jer nisu zadovolji ishodom razgovore u Ministarstvu privrede gde im je državni sekretar Milan Trivunac rekao da nema novca za isplatu njihovih zaostalih zarada.

"Angažovali smo vranjskog advokata Jovana Aleksića i on će pripremiti naše tužbe", rekao je na skupu predsednik Inicijativnog odbora bivših radnika Кoštane Sladjan Ristić.

Protestnom skupu prisustvovalo je tridesetak radnika nekadašnje fabrike obuće, ali su izostali ratni rezervisti i pripadnici policijskog sindikata koji su najavljeni kao učesnici protesta.

Više od 1.500 radnika nekadašnje Кoštane pojedinačno potražuje u proseku 120.000 dinara, a ukupno nešto više od 100 miliona dinara na ime neisplaćenih zarada u periodu do 2003. godine, kada je ta fabrika otišla u stečaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: