"Strašno što nije gotovo, spajamo KG i Koridor 10"

Ceo auto-put od Kragujevca do Batočine biće završen do polovine naredne godine u dužini od 24 kilometra, najavila ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.05.2017.

10:16

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Mihajlovićeva je, tokom obilaska radova na izgradnji kružnog toka u mestu Žirovnica, rekla da će od tih 24 kilometra do kraja juna ove godine biti završeno 18,5 kilometara, kao i da preostaje da se izgradi još pet kilometara za deo kroz Batočinu.

"Auto-put Kragujevac-Batočina je jako važna deonica od 24 kilometra koja je počela da se gradi još 2009. godine i mislim da je strašno što već davno nije bila izgrađena", rekla je ministarka novinarima.

Ona je podsetila da je prošle godine puštena u saobraćaj jedna deonica u dužini od šest kilometara.

Mihajlovićeva je rekla da se trenutno radi projekat za preostalu deonicu od pet kilometara kroz Batočinu i izrazila očekivanje da će taj projekat biti završen u septembru nakon čega će uslediti raspisivanje javnog poziva za izbor izvođača.

"Tako da će naredne godine do juna ili jula, pa neka bude i tokom građevinske sezone to morati da bude sve gotovo", naglasila je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je taj auto-put važan za taj deo Srbije s obzirom na to da spaja Kragujevac sa Koridorom 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: