Austrijanac: Kako da nas ubedite da ulažemo ovde

Predsednik Bečkog ekonomskog foruma Ginter Rabenštajner ističe da su za održivo interesovanje investitora za prostor zapadnog Balkana potrebni stabilni okviri

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.05.2017.

17:40

Austrijanac: Kako da nas ubedite da ulažemo ovde
(Foto: Thinkstock.com)

On je, u izjavi Tanjugu, naglasio da su stabilni okviri odlučujući u oceni rizika zemlje i pri donošenju odluke o ulaganjima.

Rabenštajner dodaje da su i za investitore iz Austrije stabilnost i transparentnost osnovni preduslovi za investicije.

Kao predstavnik najvećeg evropskog koncerna koji se bavi hidro-energijom mogu samo potvrditi da je „Ferbund“ veoma zainteresovan za projekte u Srbiji, kazao je on.

Član Uprave koncerna „Ferbund“ smatra da su Evropi potrebne zemlje vodilje na zapadnom Balkanu, koje bi politički i ekonomski razvoj na transparentan način dalje razvijale, a iza čega bi trebalo da stoji i Srbija.

Ocenio je da je ove nedelje u Beogradu održani skup „Bečki razgovori – Beogradski susreti 2017“, koji je organizovao VEF u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije (SES) bio ujedno i poziv Srbiji da se ponovo proaktivno uključi u rad bečke organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: