Ko istakne ime kompanije ćirilicom, sledi popust

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da je s nadležnim ministarstvom razgovarao o izmeni propisa po kojima bi oni koji ime firme ispisuju ćirilicom dobili popuste.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

13:30

Ko istakne ime kompanije ćirilicom, sledi popust
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

"Tako ćemo dati dodatni doprinos da se sačuva ćirilica, jer iako je i latinica srpsko pismo, verujemo da je očuvanje ćirilice u vreme interneta i globalizacije jedan od naših najvažnijih zadataka", rekao je Vesić povodom obeležavanja Dana slovenske pismenosti i kulture.

Vesić je naveo da je to praznik za sve slovenske narode, jer su "Ćirilo i Metodija, grčka braća iz Soluna, širila pismenost i hrišćanstvo među Slovenima".

"Ovaj praznik još nije zvaničan u Srbiji, ali mi u Beogradu razgovaramo s ministarstvima kulture i prosvete da se taj praznik obeležava u školama i tog dana izučava delo Ćirila i Metodija", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: