Italijani prvi u slobodnoj zoni, šta su dobili?

Prvi korisnik usluga Privrednog društva "Slobodna zona Vranje" biće italijanska fabirka nameštaja "Top sofa".

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

08:57

Italijani prvi u slobodnoj zoni, šta su dobili?
Foto: Thinkstock

Ugovor o međusobnim odnosima u okviru poslovanja korisnika na području Slobodne zone potpisali su direktor "Slobodne zone Vranje" Goran Živković i generalni direktor Privrednog društva "Top Sofa" Roberto Siviero, u prisustvu gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića.

Milenković je rekao da nakon ovog prvog koraka u obezbeđivanju korisnika usluga "Slobodne zone Vranje" očekuje dolazak i drugih investitora u Vranje.

On je naveo da grad planira da u narednom periodu nastavi infrastrukturno opremanje Slobodne zone u Vranju, koja će u ovoj godini biti usmerena na izgradnju prvog dela obilaznice oko sela Bunuševac.

Za izgradnju ovog dela infrastrukture, kao i za izgradnju planirana dva kružna toka, finansijska sredstva od pola miliona evra obezbeđena su u vidu granta preko EU Progresa i od lokalne samouprave.

Svi korisnici usluga "Slobodne zone Vranje" imaju olakšice na plaćanje carine od šest odsto, na transport i energente od 20 odsto, a popust se odnosi i na plaćanje utrošene vode po ceni za 50 odsto manje od tržišne.

Italijanska kompanija za proizvodnju tapaciranog nameštaja "Top Sofa", koja je u Vranju prisutna od 2010. godine, ima svoju fabriku na području Slobodne zone od pre godinu dana, kao i italijanska kompanija za proizvodnju obuće "Geoks" ali do sada nisu bili korisnici usluga Privrednog društva "Slobodna zona Vranje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: