Vujović: 2016. naša najuspešnija godina

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je ekonomski cilj Srbije da nastavi da održava makroekonomsku stabilnost i istraje u sprovođenju reformi.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 23.05.2017.

18:51

Vujović: 2016. naša najuspešnija godina
Foto: Tanjug, arhiva

Kako je rekao, posebno onih reformi koje se odnose na državna preduzeća i problematične kredite.

Predstavnici zemalja članica EU, Zapadnog Balkana i Turske, Evropske komisije i Evropske centralne banke, kao i predstavnici centralnih banaka Zapadnog Balkana i Turske sastali su se na godišnjem sastanku o ekonomskoj politici u Briselu. Srbija je dobila šest smernica od kojih se dve odnose na makro-fiskalni okvir, jedna na stabilnost finansijskog sektora a tri na sektorske strukturne reforme koje treba sprovesti u narednih godinu dana.

Vujović je rekao zajednički zaključi "prepoznaju napredak" koji je Srbija postigla u ekonomskim reformama i unapređenju ekonomskog upravljanja, saopštilo je ministarstvo finansija.

"Poboljšanje fiskalnog i spoljnog deficita i niska inflacija 2016. učinili su tu godinu najuspešnijom u srpskoj privredi od globalne finansijske krize. Naš cilj je da održimo snažnu makroekonomsku stabilnost i ustrajemo u sprovođenju aktuelnih strukturnih reformi, posebno onih koje se odnose na državna preduzeća i problematične kredite, kao i da postignemo održiv srednjoročni rast", rekao je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: