I mi i Poljaci nagrabusili, neće biti maline

Malinjaci su u veoma lošem stanju u odnosu na prošlu godinu, kaže za Glas zapadne Srbije Aleksandar Leposavić sa Instituta za voćarstvo.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

12:54

I mi i Poljaci nagrabusili, neće biti maline
Foto: Thinkstock

Kako navodi, problemi tek nastaju jer će zbog prelaska iz vlažnog u sušni period doći će do intezivnijeg sušenja i novih bolesti i štetočina.

On dodaje da sve ukupno ne obećava dobar rod, a i pitanje je kvaliteta.

“Što se tiče proizvođača preporuka je da strogo poštuju propisane koncetracije i dozvoljena sredstva da ne bi došli u situaciju sa reklamacijama, pošto su najave da će biti rigoroznije kontrole”, rekao je Leposavić.

Prema njegovim rečima, sličnu situaciju imaju i Poljaci, njima je zima napravila mnogo veće štete nego nama, tako da se očekuje deficit maline na svetskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: