"Za gondolu smo tražili ono što i od drugih"

Ministarstvo podržava izgradnju kabinske žičare - "gondole" na Zlatiboru, ali u skladu sa zakonom, poručuju iz resornog ministarstva.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 19.05.2017.

18:56

(Foto: Thinkstock.com)

Državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva Aleksandra Damnjanović saopštila je povodom protesta koji je u Beogradu predvodio predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, da Ministarstvo podržava izgradnju kabinske žičare - "gondole" na Zlatiboru, ali u skladu sa zakonom.

Ona je u saopštenju navela da se po svim zahtevima Čajetine za izgradnju žičare postupalo u zakonskim rokovima, čak i ranije, ali da su u zahtevu za izdavanje dozvola uočeni tehnički nedostaci u projektnoj dokumentaciji i da je Ministarstvo zahtevalo od Opštine otkloni te nedostatke.

"To bismo zahtevali i od svih drugih investitora, jer je zakon isti za sve. Nema ovde nikakve malicioznosti. Naprotiv. Ministarstvo podržava izgradnju 'gondole', a telefoni i moj i mojih saradnika su otvoreni 24 sata za predstavnike Opštine Čajetina. A sve što se dešava izvan ovoga, ne spada u domen rada Ministarstva, već u domen politike", rekla je Damnjanović.

Dodala je da je Ministarstvo dozvolilo da se projekat radi po fazama, jer je za prvu fazu izgradnje, za izlaznu stanicu "Tornik", rešena imovina, dok se za drugu fazu čeka okončanje sudskog spora koji država vodi protiv "određenih lica PK Zlatibor".

Protest Zlatiboraca zbog problema sa izgradnjom kabinske žičare - "gondole" koju žele, završen je danas ispred zgrade Vlade Srbije posle uručenja zahteva za smenjivanje ministarki građevinarstva i pravde, Zorane Mihajović i Nele Kuburović.

Zahteve je predao predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović koji je rekao da su njih dve odgovorne za "nanošenje štete" toj opštini kojoj nije izdata građevinska dozvola za izgradnju "gondole".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: