"Nije više sumnja, Dajners falsifikovao"

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković očekuje da pravosuđe kazni krivce koji su učestvovali u falsifikovanju izveštaja Dajners internešenel kluba iz Beograda.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Petak, 19.05.2017.

11:22

Foto: Thinkstock

"Utvrđeno je da više nije reč o sumnjama o neregularnostima već o flasifikovanim izveštajima Dajners kluba", rekla je Tabakovićeva novinarima na predstavljanju izveštaja o inflaciji.

Račun Dajners kluba je blokiran zbog falsifikovanih računa koji su otkriveni kada je tu kompaniju preuzimao Erste kard klub. Kartice Dajners koristilo je oko 35.000 građana Srbije.

Tabakovićeva je kazala da Dajners, koji u Srbiji posluje od 1992. godine, nije kontrolisala NBS, jer je bio registrovan po osnovu Zakona o privrednim društvima, a da je sada podneo zahtev da bude registrovan kao platna institucija.

Po njenim rečima, NBS nastoji da trgovci koji su primali Dajners kartice ne budu oštećeni i da ugled te kuće ne bude doveden u pitanje.

Dodala je da NBS očekuje od pravosudnih organa da stave tačku na kompromitovanje finansijske industrije i da budu kažnjeni oni koji su učestvovali u bilo kakvim finansijskim zloupotrebama.

Korisnicima Dajners kartica u Srbiji onemogućeno je njihovo korišćenje poslednje dve nedelje, od kada su ustanovljene nepravilnosti u poslovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: