Svi hoće nove stanove, kvadrat 696 EUR

Gradnja 70 socijalnih stanova u niškom naselju Duvaništu je završena i krajem meseca može se očekivati konkurs za njihovu prodaju i iznajmljivanje.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2017.

18:52

Svi hoće nove stanove, kvadrat 696 EUR
Foto: Thinkstock

Kako je rekao direktor Gradske stambene agencije Niš Vladan Stojanović, interesovanje Nišlija za novozgrađene stanove je veliko i to kako za prodaju, tako i za rentiranje.

"Za prodaju su predviđena 52 stana, a za iznajmljivanje 18 stanova. Stanovi su uglavnom dvosobni, dvoiposobni i trosobni", kazao je Stojanović.

On je dodao da je projektovana cena stanova 696 evra sa PDV-m a konkursom koji će biti raspisan moguće su odstupanja od ovog iznosa od svega nekoliko evra.

Za iznajmljivanje stanova, dodao je Stojanović, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture predložena je cena od jednog evra do 1,2 evra po kvadratu.

"Projektovana cena stanova niža je u odnosu na tržišnu cenu stanova u tom delu grada i tog kvaliteta gradnje za 20 odsto", rekao je Stojanović.

On je kazao da dve novoizgrađene zgrade sa socijalnim stanovima imaju energetski pasoš kategorije "C", daljinsko grejanje sa kalorimetrima i centralno snabdevanje toplom vodom.

"Komisija za tehnički pregled objekata dala je pozitivan izveštaj o završenim radovima i očekujemo dobijanje upotrebne dozvole kako bi raspisali konkurs za prodaju i iznajmljivanje", naglasio je Stojanović.

On je podsetio da su se socijalni stanovi u prve dve lamele u Duvaništu prodavali po ceni od 850 evra po kvadratu sa PDV-om, a u trećoji četvrtoj lameli stanovi su koštali 756 evra sa PDV-om.

Za izgradnju socijalnih stanova u Duvaništu iz republičkog budžeta obezbeđeno je 46 miliona dinara, dok je grad Niš preuzeo obavezu plaćanja 156 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: