Karić: Gradimo objekat koji će promeniti lice BG

Kompanija "BK Tesla" potpisala je Memorandum o saradnji sa kineskom državnom kompanijom MČ, saopštila je ta kompanija.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 13.05.2017.

16:05

Karić: Gradimo objekat koji će promeniti lice BG
Foto: Tanjug, arhiva

Gradiće se objekat koji će promeniti lice Beograda, navodi se u saopštenju, uz preciziranje da je reč o početku gradnje tri miliona kvadratnih metara u Srbiji, najpre dva miliona u Beogradu, a onda i milion kvadrata u 25 okruga Srbije.

Sporazum su potpisali generalni direktor kompanije "BK Tesla" Ljubica Vukotić i zamenik direktora MC C za inostranu saradnju Čen Kuan.

Čen je istakao da je današnji dan veoma značajan ne samo za Srbiju i kompaniju "BK Tesla", već i za buduću saradnju između dve zemlje.

"Ovo je prvi put da sarađujemo s nekom firmom iz Srbije i ima istorijski značaj za našu kompaniju, ali sam uveren da je pođednako značajno i za 'BK Teslu'. Nadam se da će današnje potpisivanje Memoranduma postaviti temelje za dalju saradnju. Naša kompanija će ostati u Srbiji i nastavićemo da ulažemo u mnoge projekte", poručio je Čen.

Dragomir J. Karić, predsednik UO "BK Group” naglasio je da je današnje potpisivanje Memoranduma značajno ne samo za kompaniju "BK Tesla", već i za građane cele Srbije. Karić je naglasio da izgradnjom Tesla grada Srbija dobija mnoga radna mesta za mlade ljude i da će se time povećati BDP Srbije i brzo unaprediti i povećati proizvodnja građevinskog materijala.

Takođe je rekao da su kineski investitori veoma značajni za Srbiju, jer dolaze bez ikakvih uslovljavanja i teritorijalnih pretenzija.

"Izvanredne odnose s Kinom imamo zahvaljujući našem predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je u Srbiji organizovao Samit 16 država na čelu s Kinom. Poseta kineskog predsednika je takođe dala zamah I ujedno potvrdila da su odnosi dve zemlje izvanredni. Dokaz te saradnje je i rešavanje gorućeg problema, a to je železara u Smederevu. Treba da se oslonimo na države koje s nama imaju bratske i ekonomske odnose", zaključio je Karić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: