Ministarka: Pojasevi? Vozači nemaju ništa s tim!

Vozači kojima je u saobraćajnu dozvolu upisan pogrešan podatak o broju sedišta ne bi trebalo ništa da plate. Kazniti odgovorne, kaže resorna ministarka.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 12.05.2017.

09:11

Ministarka: Pojasevi? Vozači nemaju ništa s tim!
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović reagovala je na pisanja da ukoliko imate dva pojasa na zadnjoj klupi, moraćete da platite novu saobraćajnu dozvolu za automobil sa četiri sedišta.

"Vozači kojima je u saobraćajnu dozvolu upisan pogrešan podatak o broju sedišta ili su pogrešne neke druge tehničke karakteristike vozila ne samo što ne bi trebalo ništa da plate, već nadležni moraju da nađu način da reše problem i da to naplate od onih koji su za to odgovorni", rekla je Mihajlovićeva za današnje štampano izdanje Večernjih novosti.

Ona je poručila da problem mora što pre da se reši.

"Bezbednost u saobraćaju svakako je jedna od stvari na kojoj insistiram, ali nije logično da za greške za koje su odgovorni neki drugi sada plaćaju vozači, obični građani. Agencija za bezbednost saobraćaja treba ozbiljno da se posveti pravednom rešavanju ovog problema", kaže ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: