"Stare fabrike pretvaramo u moderne objekte"

Srpska prestonica bogatija je za još jedan tržni centar, "Big Fešn" na Karaburmi, u čiju izgradnju je investirano 80 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.04.2017.

08:11

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Tržni centar u Višnjičkoj ulici je otvorio gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakvši da je reč o investiciji "vrednoj 80 miliona evra, koja će doneti novih 1.500 radnih mesta".

On je rekao da je ovo veliki dan za Beograd i opštinu Palilula podsetivši da na mesto nekadašnje fabrike u stečaju, građani sada imaju moderan tržni centar, saopštila je gradska uptrava.

"Osim što stare fabrike pretvaramo u moderne objekte, na ovaj način zapošljavamo domaću građevinsku industriju i mislim da, uz pomoć investitora, menjamo lice grada", rekao je Mali.

Otvaranju "Big Fešn" tržnog centra prisustvovala je i ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer-Kam koja je naglasila da je izgradnja šoping-centra na Karaburmi "još jedan dokaz prijateljstva dva naroda".

"Veoma sam ponosna jer se broj vodećih izraelskih kompanija koje se bave nekretninama a posluju i u Srbiji konstantno povećava", rekla je Fišer-Kam.

Ona je dodala i da kompanija "Big šoping centers" posluje u Srbiji od 2007. i do sada je investirala oko 150 miliona evra, navodi se u saopštenju.

Direktor kompanije "Big šoping centers" Ejtan Bar Zev rekao je da je otvoren drugi tržni centar te kompanije u Srbiji. "To je deo naše dugoročne vizije, jer želimo da razvijamo naš brend na srpskom tržištu", rekao je Zev.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: