Beograđani, obratite pažnju - novo radno vreme

Ugostiteljski objekti u Cetinjskoj 15 i Skadarskoj 40 i 40a ubuduće će imati ograničeno radno vreme od 6 do 24 sata radnim danom.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.04.2017.

16:34

Beograđani, obratite pažnju - novo radno vreme
Foto: Thinkstock

Skupština grada je odlučila i da radno vreme bude do jedan sat posle ponoći petkom i subotom.

Naime, te odredbe o ograničenom radnom vremenu već važe u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici, osim za objekte u Skadarliji sa parne strane od broja 20 do 48 i neparne od 7 do 43, koji mogu emitovati samo akustičnu muziku.

Kako se navodi u obrazloženju, da bi izbegli odluku o radnom vremenu, oni koji su bili registrovani na Cetinjsku 15 ili Skadarsku 40 i 40a u APR-u su preregistrovali svoje sedište na Skadarsku 40b, 40v, 40g koristeći tako rupu u zakonu.

"Pre nekoliko meseci smo doneli odluku da, zbog buke, na određenim brojevima u Cetinjskoj lokali ne mogu da rade, ali su neki su to zloupoptrebili i preregistrovali lokale na drugu adresu iako se i dalje nalaze na istom mestu, iskoristili rupu u zakonu i pokušali da nastave sa delatnostima koje nisu primerene centru grada”, objasnio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Sada je, dodao je, doneta nešto drugačija odluka koja obuhvata celu Cetinjsku ulicu.

"Pokušavamo da što je moguće više preciziramo koje su to adrese, da se ne bi više koristile rupe u zakonu i da bi ljudi mogli da imaju miran san”, rekao je Nikodijević.

Odbornici su usvojili i rešenje kojim se predlaže Vladi Srbije utvrđivanje javnog interesa za eksproprijaciju zemljišta i objekata za izgradnju postojenja za upravljanje otpadom, sanacije i proširenja deponije Vinča, s tim da se grad odredi za korisnika.

Takođe, usvojen je i zaključak kojim se prihvataju prava i obaveze iz ugovora između Vlade Srbije i grada Beograda, kojim se sa republike na grad prenosi bez naknade privredno društvio “Energetika i održavanje".

Usvojeno je i rešenje kojim će stanovi koje je koristila Direkcija za građevinsko zemljište biti dodeljeni stanarima bivšeg naselja “Koreja”, čime će se rešiti pitanje njihovog raseljavanja.

Usvojene su i izmene 14 odluka, među kojima one o komunalnom redu, održavanju čistoće, prečišćavanju i distribuciji vode, pijacama, javnoj rasveti, komunalnoj inspekciji…

Sada su u tim odlukama predviđeni fiksni iznosi kazni za prekršaje, što je, kako je objasnila gradska sekretarka Nina Jandrić, usklađivanje sa Zakonom o prekršajima.

Takođe, izmenama je predviđeno da ubuduće komunalni inspektor može da izda prekršajni nalog.

Odbornici su usvojili program za sprovođenje mera tehničke zaštite objekata i prostornih kulturno-istorijskih celina u gradu, kao i odluku o načinu, uslovima i kriterijumima za izbor korisnika sredstava u okviru mera za podršku preduzetništvu.

Usvojene su i izmene odluke o načinu, uslovima i kriterijumima za izbor programa i projekata u turizmu.

Upitan o predlogu plana generalne regulacije za opštine Grocka, Palilula, Zvezdara i Voždovac, koji je povučen sa dnevnog reda, Nikodijević je objasnio da je podneto nekoliko amandmana na predlog, te da je odlučeno da se ostavi dodatno vreme za usaglašavanje predloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

20 h

Podeli: