Parking u BG: Svima zgodno, ali lome kola

Velike mašine bi na početku nove građevinske sezone trebalo da "osvoje" i prostor sa leve strane mosta Gazela.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.04.2017.

09:22

Parking u BG: Svima zgodno, ali lome kola
Foto: Thinkstock

Radovi na uređenju parkinga ispod Mostarske petlje trebalo bi da budu nastavljeni u maju.

Ovaj prostor, sa leve strane mosta Gazela, odavno stoji raskopan, pa oni koji ovde parkiraju svoja vozila dobro paze kuda voze. Ipak, nadležni najavljuju da će ceo taj deo uskoro biti saniran u potpunosti, pišu Večernje novosti.

Zbog izgradnje distributivnog toplovoda od Savske ulice ispod mosta Gazela do železničke stanice Prokop, deo ispod Mostarske petlje od juna prošle godine bio je raskopan. Iako su "Beogradske elektrane" radove završile u predviđenom roku, a "Beograd put" preuzeo posao, na jednom delu parkinga sa leve strane petlje kaldrama je ostala raskopana.

Zemlja i šut nabacani su uz stubove mosta, raskopan je i prolaz ispod petlje. Donedavno, ni poklopaca na šahtovima nije bilo, pa su manje oprezne osobe lako mogle da upadnu. Oni koji svoje automobile ovde ostavljaju svakodnevno uništavaju amortizere, gume, auspuh...

“Najlakše mi je ovde da ostavim vozilo. Ipak, zbog stanja u kakvom je parking uvek vozim uz dodatni oprez u strahu da ne unuštim automobil koji sam skoro kupio”, navodi Vlada A.

Iz JP "Beograd put" navode da su radove na sanaciji parkinga obustavili zbog zimskog perioda i da će uskoro biti nastavljeni.

“Prekinuli smo radove usled loših vremenskih prilika i izrazito niskih temperatura. Po početku građevniske sezone, ekipe operative su svim raspoloživim kapacitetima otpočele radove na glavnim gradskim saobraćajnicama, kao i na hitnom saniranju novonastalih udarnih rupa. Zato će rekonstrukcija parkinga ispod Mostarske petlje po planu rada ekipa Službe građevinske operative, biti nastavljena u maju”, ističu iz "Beograd puta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

21 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: