BG: Jedan objekat blokira pristup ka mostu na Adi

Rok za završetak pristupnih saobraćajnica ka mostu na Adi je probijen, a kasni se skoro tri meseca.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.04.2017.

16:31

BG: Jedan objekat blokira pristup ka mostu na Adi
Foto: Thinkstock

Novogodišnja noć. Doček 2012. svečano otvaranje mosta na Adi. Ali do mosta treba i stići. Ni pet godina kasnije sve pristupne saobraćajnice nisu gotove.

Na sredini trase koja bi trebalo da poveže most na Adi sa Bežanijskom kosom - 750 metara puta je završeno, ostalo je još 750. Ova deonica trebalo bi da bude gotova za 78 dana. Da li je to realno i zašto se kasni?

Za sve je kriv objekat čija je polovina u vlasništvu grada, a ostatak pripada privatnom licu.

“Potrošili smo silno vreme dok su se inspekcijske službe dogovorile sa vlasnikom bespravnogh objekta da to ukloni. Niz ulicu je jedan mali objekat koji je na trasi, koji smo morli da uklonimo. Ispod mesta na kom razgovaramo nalazio se stari aerodrom koji nije bio ucrtan u katastar”, objašnjava direktor Direkcije za građevinsko zemljište Branislav Popović.

U Direkciji hvale izvođača radova, špansku firmu, jer da oni nisu tako efikasni, kažu, kašnjenje bi bilo još duže. Produžetak radova, tvrde u Direkciji, neće nas koštati.

Tranša kredita u iznosu od 15 miliona evra povučena je od Evropske banke za obnovu i razvoj, u iznosu od 15 miliona evra. Radovi će koštati 13,5 miliona evra. Razliku nepotrošenog novca planiramo da potrošimo na neke nove investicije.

Ali ako Svetska banka dozvoli. Do tada, plan je da se pristupna saobraćajnica zarši do kraja juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: