BG: Naplatna rampa sa 23 trake, 40% veća moć

Nova naplatna rampa "Beograd" na autoputu kod Vrčina biti puštena sutra, u četvrtak, u rad u prisustvu premijera Aleksandra Vučića.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 12.04.2017.

19:41

BG: Naplatna rampa sa 23 trake, 40% veća moć
Foto: Thinkstock

Naplatna rampa ima 23 propusne trake i 22 saobraćajna ostrva i zameniće "Bubanj Potok" koji ima 15 traka.

Planirana propusna moć nove naplatne stanice biće veća do 40 odsto.

Reč je o projektu izmeštanja postojeće naplatne stanice "Bubanj Potok" zbog ukrštanja obilaznice oko Beograda sa autoputem Beograd - Niš. Rampa "Bubanj Potok" će biti demontirana.

Otvaranju kompleksa moderne čeone naplatne rampe kod Vrčina prisustvovaće i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Naplatna rampa "Beograd" u zoni izlaza ima 14 traka, a zona ulaza šest traka i tri reverzibilne trake.

Vrednost radova je 1,74 milijardi dinara bez PDV-a, izvođači su bili preduzeća Sstrabag, Vojvodinaput i PZP Zaječar.

Upravni objekat naplatne stanice je smešten na pasareli iznad platoa za naplatu putarine.

Pored saobraćajnog platoa smešten je parking za putnička vozila (službeni) sa 75 mesta, kao i parking sa 17 mesta za havarisana vozila. Tu se nalazi i baza za održavanje autoputa.

Na naplatnoj stanici je instalirano 70 kamera u HD rezoluciji, od kojih je 50 instalirano na saobraćajnom platou, a preostalih 20 u zoni baze za održavanje puteva.

Za usmeravanje i vođenje saobraćaja u zoni naplatne stanice pored primene standardnih znakona primenjeni su i specijalni saobraćajni znakovi, to jest LED informativni displeji sa "natpisom" i LED informativni displeji sa promenjivim simbolima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: