Vučić: Radnicima Goše 60.000 RSD, a vlasnik...

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je vlada obezbedila sredstva za jednokratnu pomoć radnicima Goše od 60.000 dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 07.04.2017.

17:47

Vučić: Radnicima Goše 60.000 RSD, a vlasnik...
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Svaki radnik Goše dobiće po 60.000 dinara neto, a "papiri" za to biće pripremljeni na sednici Vlade Srbije, koja će biti održana u nedelju ili ponedeljak, poručio je Vučić.

Najavio je i zaključak vlade o overi njihovih zdravstvenih knjižica.

On je dodao da će država preuzeti na sebe dugovanja Goše prema PIO fondu u iznosu od 3,2 miliona evra.

"To ćemo mi da preuzmemo na sebe i to nema veze sa Gošom, već sa radnicima, i oni će da dobiju knjižice", rekao je Vučić.

A, posle razgovora sa vlasnicima - te odluke da li će da nastavi rad - možda bude pronađeno rešenje i za eventualno povezivanje radnog staža.

Sve ostalo, rekao je posle sastanka sa radnicima Goše u Smederevskoj Palanci, nije u ingerencijama vlade, niti vlada može da nastupa u ime vlasnika.

Vučić je rekao da država može samo da pomogne, ali ne i da razgovara u ime radnika ili u ime vlasnika.

"Ovo što mi činimo, ne činimo u ime vlasnika. Ne smanjujemo potraživanja radnika prema vlasnicima. Ovo je pomoć i podrška Vlade Srbije, koja nema veze sa odnosima unutar Goše", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: