Vučić sutra s dobavljačima Agrokora u Srbiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa predstavnicima dobavljača kompanije Merkator S, koja je deo hrvatskog Agrokora.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 07.04.2017.

12:40

Vučić sutra s dobavljačima Agrokora u Srbiji
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Sastanak će biti održan u Palati Srbije u 10 časova, a za podne su najavljene izjave za medije.

Tema sastanka nije saopštena, ali se može pretpostaviti da će se razgovarati o situaciji nastaloj nakon poslednjih dešavanja u Hrvatskoj - ulaska ekipe za restrukkturiranje i usvajanja "leks Agrokora", kao i eventualnim problemima dobavljača u naplati potraživanja.

Srpski premijer je ranije ove nedelje izrazio bojazan da će Agrokor biti veoma teška tema, ne samo u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, već i u Srbiji.

U dosadašnjim medijskim objavama, državni vrh Srbije je tvrdio da za sada srpski dobavljači nemaju problema sa naplatom potraživanja, a da takvih problema ne bi trebalo da bude izjavio je ove nedelje i glavni stručnjak Svetske banke u Srbiji Lazar Šestović.

Hrvatska je juče dobila zakon, koji se naziva “leks Agrokor”, koji bi trebalo da pomogne u razrešenju situacije nastale zbog ogromnih dugova Agrokora dobavljačima koja je kulminirala poslednjih nedelja.

Predstavnici banaka poverilaca su u razgovoru sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem izrazili spremnost da, ako se taj zakon primeni, osiguraju likvidnost Agrokora i sigurnost dobavljačima.

Ove nedelje u Agrokor su ušli i finansijski stručnjaci sa Antoniom Alvarezom na čelu, koja će sprovoditi restrukturiranje kompanije, a ostavku je podneo i prvi čovek Merkator S.

Večernje novosti objavile su ranije da će se pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije posle uskršnjih praznika održati veliki sastanak rukovodstva firme Merkator S i dobavljača.

Prema navodima tog lista, na sastanku će biti razmatrana situacija u vezi sa poslovnim odnosima "Merkator S" i dobavljača na trzištu trgovine na malo u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: