Vučić: Bez predviđenog deficita od 48 mlrd. RSD

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da republički budžet na kraju marta neće biti u minusu, iako je planiran deficit od 48 milijardi dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.03.2017.

16:15

Vučić: Bez predviđenog deficita od 48 mlrd. RSD
Foto: Tanjug, arhiva

Vučić je u razgovoru sa penzionerima i starijim građanima u Beogradu rekao da je toliki deficit bio predviđen aranžmanom sa MMF, ali da ga uopšte neće biti.

On je zahvalio penzionerima što su doprineli tome da Srbija ima ekonomiju na zdravim nogama.

Premijer je rekao i da je nezaposlenost sa 25,9 odsto smanjena na 13 odsto, te da je cilj da se spusti ispod deset odsto, što bi bilo ispod prosečne stope nezaposlenosti u Evropskoj uniji.

Vučić je rekao da se danas za penzije iz budžeta izdvaja 37 odsto, a da se na početku mandata ove vlasti izdvajalo 57 odsto, a povećanje je, kaže, rezultat većeg broja zaposlenih u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: