"Imaće penzioneri za čokoladu za unuke"

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić izjavio je da su penzioneri bili stub reformi sprovedenih u Srbiji i najavio poboljšanje njihovog materijalnog položaja.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.03.2017.

14:54

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Vučić je u Restoranu "Milošev konak" u Beogradu razgovarao sa starijim građanima, koje je pozvao da u nedelju 2. aprila na izborima za predsednika Srbije odluku o tome za koga će glasati donesu na "odgovoran način".

"Imaćete ove godine jednokratnih primanja i povećanje penzije, zato što znam da ste odlično razumeli reforme... Imaće penzioneri za čokoladu za unuke, za komunalije i da plate račun svojoj deci", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da će bez obzira na rezultat predsedničkih izbora ostati beskrajno zahvalan penzionerima zbog tereta reformi koji su podneli.

On je penzionerima odao priznanje zato što su, kako je naveo, zajedničkim snagama uspostavili zdravu ekonomiju Srbije, čiji budžet na kraju marta nema minus iako je planiran minus od 48 milijardi dinara.

"Mislim da smo mnogo toga dobrog uradili, iako znam da ljudi teško žive, mnogo toga još moramo da uradimo da bismo živeli bolje, ali i mnogo toga možemo da izgubimo", kazao je Vučić.

Vučić je kazao da želi da sadašnju stopu nezaposlenosti od 13 odsto spusti na ispod 10 odsto, što je evropski prosek nezaposlenosti.

"Danas imamo veći broj zaposlenih i neuporedivo bolju situaciju. Biće sve bolje", rekao je Vučić i dodao da zna da su penzioneri "odlično razumeli reforme".

Na skupu u Restoranu "Milošev konak" govorili su portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura, voditelj Minja Subota, glumac Lazar Ristovski, kao i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Milan Krkobabić, koji su pozvali građane da na predsedničkim izborima glasaju za Vučića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: