"Naši inženjeri bolji od najboljih stranaca ovde"

Zbog geopolitičke pozicije i sve veće ekonomske snage naše zemlje veoma je važno da Srbija ima lidersku ulogu u izgradnji regionalne infrastrukture.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.03.2017.

09:27

Foto: B92

"Ne samo zato što se najveći deo te infrastrukture ukršta na teritoriji Srbije već i zato što u poređenju sa okruženjem imamo i najveće poslovne i profesionalne kapacitete, pa bi mogli da se uključimo i u regionu u realizaciju tih projekata", izjavio je generalni direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović.

On je na skupu "Koridori - razvojna šansa Srbije i regiona", u organizaciji Balkan magazina rekao da raniji angažman stranih firmi na velikim infrastrukturnim projektima nije doneo mogući regionalni razvoj i da tu treba da izvučemo pouke.

"Kada je reč o izgradnji autoputeva i infrastrukture, ogroman deo mogu da urade domaće privredni resursi i tek tada velike investicije postaju motor razvoja u okruženju", naglasio je Milovanović.

On je dodao da je Energoprojekt prošle godine proslavio 65 godina postojanja, kao i da ta kompanija više od pola veka radi u inostranstvu.

"Radimo u korak sa najsavremenijim tehnologijama, koje dugo nismo mogli da primenimo u Srbiji zbog odsustva investicija, a sada imamo priliku da učestvujemo u velikim domaćim projektima. Naša profesionalnost i inženjerski kadar su bolji od najboljih stranaca koji ovde dođu da rade", naglasio je Milovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: