Ruma-Novi Sad: Hoće i Mađari da plate

Ambasador Mađarske Atila Pinter izjavio je da je Srbija postala veoma privlačna za mađarske investicije, pošto je poboljšana poslovna klima.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.03.2017.

09:12

Ruma-Novi Sad: Hoće i Mađari da plate
Foto: Thinkstock

Pinter je na skupu "Koridori - razvojna šansa Srbije i regiona", u organizaciji Balkan magazina, kazao i da je za Mađarsku veoma važno da se u Srbiji dalje razvija infrastruktura.

On je kazao da između dve zemlja nema dovoljno graničnih prelaza i da bi do leta trebalo da bude otvoren još jedan prelaz.

Pinter je rekao da se Mađarska priprema za gradnju pruge Beograd - Budimpešta koja će putovanje između ta dva grada smanjiti na tri sata.

On je kazao da je za Mađarsku važna i pruga Segedin - Subotica - Baja.

Pinter je ponovio da je Mađarska zainteresovana da učestvuje u izgradnji i finansiranju Fruškogorskog koridora, od Rume do Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: