Mali: Ovo je slika i prilika koju želimo

Brojna gradilišta, koja se mogu videti u Surčinu, ali i celom Beogradu je slika i prilika koju želimo da imamo u našoj zemlji, kaže gradonačelnik Siniša Mali.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.03.2017.

15:27

Mali: Ovo je slika i prilika koju želimo
Foto: Tanjug

On je, u obraćanju građanima, ukazao da se vide radove na kanalizaciji, vodovodu, trotoarima, asfaltiranju, vrtićima, te dodao da u Beogradu ima 502 gradilišta.

Gradonačelnik je, u društvu predsednika opštine Stevana Šuše i v.d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka, posetu započeo obilaskom škole „Stevan Sremac”, koju pohađa 682 učenika. U izgradnju fiskulturne sale biće uloženo 85 miliona dinara, a sala će biti površine 1.500 kvadratnih metara.

Osnovnu školu Dušan Vukasović Diogen pohađa 460 đaka, a vrednost radova na izgradnji fiskulturne sale, površine 800 kvadrata, iznosi 45 miliona dinara.

"Ove dve osnovne škole nemaju fiskulturnu salu, pa deca umesto da se igraju loptom, bave sportom, sede za računarom po kućama. To hoćemo da promenimo", kazao je Mali zahvalivši se predsedniku opštine Surčin što je odlučio da to budu najvažnije investicije

On je istakao da je sa predsednikom opštine definisao veoma važne projekte za Surčin, koji je poput Beograda i Srbije, jedno veliko gradilište.

Za mesec dana, kako je najavio, kreće priključivanje 600 domaćinstava na sekundardnu kanalizacionu mrežu.

Podsetio je da to obećanje datira još od prethodnih gradskih vlasti, a da se aktuelna uhvatili u koštac sa problemima i rešava ih, te dodao da građani duguju zahvalnost predsedniku opštine jer je zaslužan za realizaciju projekata.

Mali je precizirao da će zgrada u kojoj se trenutno nalaze opštinske institucije biti adaptirana u vrtić, koji će moći da primi 250 mališana.

"Bavimo se stvarima koje su važne za svakodnevni život. Svaki stanovnik rubnih delova Beograda mora da ima isti status kao ljudi sa Vračara ili iz drugih centralnih opština. Po mom mišljenju, Surčin je opština sa najvećim potencijalom, s obzirom na izgradnju obilaznice i novih mostova" rekao je Mali.

On je dodao da ga je predsednik opštine upoznao sa još nekim projektima koji su planirani za narednu godinu i da je ubeđen da ćemo korak po korak uspeti da promenimo Surčin i Beograd nabolje.

Ukazao je da je opština Surčin, u vidu kapitalnog budžeta dobila dodatnih 50 miliona dinara i obećao još više za narednu godinu.

Predsednik opštine Stevan Šuša je podsetio prisutne na velike projekte koje Surčin trenutno radi.

"Zajedno sa Republikom gradimo most kod Umke, ali i novi most kod Bariča. Gradi se novi auto-put, kao i pristupne saobraćajnice, ali i čistimo kanal Petrovac u dužini od 26 kilometara. U Surčinu se radi kanalizacija, put Petrovičić-Bečmen, trotoari u Surčinu, Jakovu i Boljevcima, a domovi kulture u Boljevcima i Dobanovcima se rekonstruišu" naveo je Mali.

Kako je rekao u Dobanovcima će u sklopu doma kulture, gde je nadograđen jedan sprat, postojati uslovi za vrtić i precizirao da ima 450 mališana koji ispunjavaju uslove, a za njih do sada nisu bila obezbeđena mesta u vrtiću.

Mali se zahvalio i starijim sugrađanima ne samo na tome što su podneli najtežu žrtvu reformama, već i na tome što su izgradili Beograd, te kazao da je rekao Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, pošto dolazi leto, da organizuju zanimljivu ponudu za penzionere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: