Er Srbija - lider na tržištu 2017. po izboru ATW

Kompanija Er Srbija saopštila je da joj je časopis Er transport vorld (Air Transport World - ATW) dodelio priznanje Lider na tržištu avio-kompanija za 2017.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 29.03.2017.

14:08

Er Srbija - lider na tržištu 2017. po izboru ATW
Foto: Tanjug

Nacionalnoj avio-kompaniji Srbije nagrada je dodeljena u Njujorku za dobre poslovne rezultate od početka rada, 2013. do juna 2016. godine i za uvođenje prekookeanskih letova od Beograda do Njujorka.

"Kada smo osnovali Er Srbiju naš cilj je bio da budemo vodeća avio-kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osvajanje ove nagrade koju dodeljuje ATW pokazuje koliko smo napredovali u ostvarivanju tog cilja", rekao je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

On je, primajući nagradu, istakao da je ponosan jer je Er Srbija prva avio-kompanija u regionu koja je dobila takvo svetsko priznanje.

Er Srbija je u junu 2016. postala jedina avio-kompanija u jugoistočnoj Evropi koja je obavljala letove preko Atlantika, kada je uvela direktne letove do Njujorku avionom "erbas A330", najvećom letelicom koju koristi neka avio-kompanija u regionu.

Vlasnici Er Srbije su Vlada Srbije sa udelom od 51 odsto i kompanija Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa udelom od 49 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: