Nezapamćeno: Kupuju kola na BG sajmu kao alvu

Nezapamćeno interesovanje kupaca i posetilaca na ovogodišnjem Međunarodnom salonu automobila u Beogradu.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 29.03.2017.

08:43

Nezapamćeno: Kupuju kola na BG sajmu kao alvu
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Salon automobila u Beogradu ove godine je u znaku osmeha. Ovoga puta, umesto prelepih hostesa, koje kao i uvek svojim osmesima ukrašavaju štandove, najviše razloga za radost imaju prodavci.

Razlog je jasan - prema nezvaničnim podacima, samo za vikend, prvi od dva Salona koji traje devet dana, odnosno do 2. aprila, prodato je više od 1.500 automobila. To je skoro polovina od prošlogodišnje prodaje, koja je iznosila ukupno 3.000 komada, što je bila najveća prodaja još od 2008. godine, pišu Večernje novosti.

“Nemamo još tačan podatak, ali veliki broj uvoznika sa kojima sam razgovarao kaže da prodaja nikada nije bila bolja, i to prvih dana Salona. Skoro svi su prodali po pedesetak vozila”, kaže Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije uvoznika novih automobila.

Ako se zna da na Salonu izlažu 34 automobilska brenda, računica je jasna. Iako ne žele zvanično da pričaju, niti svi prodavci da kažu tačne podatke o broju prodatih vozila, nema nikoga ko ne tvrdi da prodaja ide kao nikada i da narod kupuje vozila kao alvu.

Pri tome se ne prodaju samo najjeftinija vozila nego i ona iz premijum klase. Već prvog dana iz "Mercedesa" su saopštili da su prodali sve najskupocenije modele od kojih su neki vredni i 260.000 evra. Beogradski "Delta auto" je prodao, rekoše nam juče, više od 30 BMV vozila i "minija".

Slično je i u "Poršeu SCG" zastupniku "audija", "golfa" i "seata". "Rus auto", koji prodaje "lade" je prodao sve što je imao i sada prima porudžbe za "lajke" koje su u rasponu cena od 7.100 do 12.500 evra.

Na štandu "FKA Srbija" koja prodaje "fijat", "alfu", "džip", "mopar","abart" i "fijat profesional" ne pamte ovakve gužve.

“Najbolje se prodaje "fijat tipo" i to skuplji paketi opreme. Koliko tačno je prodato vozila još ne mogu da kažem ali je okvirno, to veći broj nego lane, sasvim sigurno”, kaže direktor marketinga "FKA Srbija" Boris Čučković. - Veliko je interesovanje i za luksuzne brendove "alfu" i "džip", pogotovo za hit SUV "stelvio" koji je stigao odmah posle Ženeve.

Veliki adut "Fijata" je kupovina vozila uz reciklažu i popuste koji idu i do 4.700 evra pa tako čak tri sjajna vozila "500L", "tipo" i "500" koštaju manje od 10.000 evra.

Iako u FCA ne žele da kažu broj prodatih vozila jasno je da je "fijat" ponovo najprodavaniji brend, bar zasad jer do kraja Salona ima još dosta vremena.

Kompanija "Grand motors" je saopštila da je za prva tri dana sajma prodala više od 130 vozila marke "ford", "volvo" i "infiniti". Kupljen je i prelepi "mustang", vredan više od 40.000 evra.

Ruke trljaju i u "Kiji", "Hjundaiju", "Mazdi", "Nisanu"...

Zastupnik "Suzukija" beogradski "Evro sumar", kako kaže Miloš Petrović, napravio je pravi bum novim modelima i povoljnim cenama. “Prodali smo 45 vozila, najviše vitara”, kaže Andrija Đurašević iz "Evro sumara".

"Škode" naš narod izgleda baš voli pa je prodato više od 100 vozila ovog brenda, "Sitroen" je prodao 63 automobila, "Pežo" čak 55, "Reno" je do juče prodao 45, "Dačija" 40 vozila.

"Tojota" je prodala oko 60 automobila a najveće interesovanje vlada za "jarisom"...

Većina skupljih vozila prodaje se za gotovinu, a kod jeftinijih taj odnos je nešto povoljniji u korist kupaca koji do novog vozila dolaze uz pomoć kredita.

Zabeležen je i rekordan broj prodatih ulaznica. U subotu je prodato 19.000 a u nedelju neverovatnih 25.000 ulaznica.Više od 50.000 za prva tri dana! Ako se zna da je prošle godine prodato ukupno 140.000 ulaznica, sve je mnogo jasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: