Vučić o Agrokoru u Srbiji: Nema problema

Premijer Aleksandar Vučić kaže da radnici Agrokora u firmama u Srbiji nemaju razloga za brigu zbog finansijskih problema te hrvatske kompanije

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 29.03.2017.

08:11

Vučić o Agrokoru u Srbiji: Nema problema
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je kazao i da Vlada Srbije radi na tom pitanju.

Vučić je za Radio televiziju Srbije rekao i da "za sada nema problema po tom pitanju".

"Radimo na tome, nema problema ni za Dijamant, ni za Frikom ni za maloprodaju...radimo na tome i za sada nema problema po tom pitanju", rekao je Vučić.

U sastavu hrvatske kompanije Agrokor koja je u finansijskim problemima zbog dugova, u Srbiji posluje šest firmi - Dijamant, Frikom, kikindski mlin, MG mivela, Merkator i Super kartica.

Vučić je rekao i da će kao predsednik države pomagati Vladi Srbije u stvaranju povoljnog poslovnog ambijenata u zemlji i dovođenju stranih investitora.

"Moj posao će biti da kreiramo stabilan ambijent u zemlji, obezbedimo stabilnost i u regionu i da dovodimo investitore", rekao je Vučić.

On je ocenio i da region može da postane "motor razvoja" i cele Evrope, ukazavši da je zato predložio i stvaranje carinske unije na Balkanu.

"Ekonomija je ključna stvar ", rekao je Vučić, naglasivši da je zato, uz očuvanje stabilnosti u državi , potrebna izgradnja pruge i autoputeva.

Prema njegovim rečima, za ekonomski razvoj ključni su mir i stabilnost u Srbiji, a ne stavranja nereda po makedonskom scenariju.

Vučić smatra i da Srbija može da dostigne stopu rasta bruto domaćeg proizvoda od tri i po do četiri odsto godišnje i da "pristigne a ne prestigne" i razvijene evropske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: