"Aktor kasni i krši, u roku od nedelju dana..."

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture očekuje u narednih sedam dana odgovor od Koridora Srbije po pitanju problema s grčkom kompanijom Aktor

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.03.2017.

18:04

Foto: Tanjug

Ova kompanija je angažovana na četiri deonice Koridora 10 u Srbiji, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović.

Grčko preduzeće Aktor je angažovano na deonicama Bancarevo – Crvena Reka, Crvena Reka – Čiflik, Staničenje – Pirot istok i na obilaznici oko Dimitrovgrada.

"Pre nešto više od mesec dana je ministarstvo dalo svoje mišljenje i stav na osnovu nadzora na svim tim deonicama Koridora 10 i za svaku od te četiri deonice. Prosledili smo stav onome ko je odgovoran i ko može po zakonu da donese odluku, a to su Koridori Srbije", rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanje novinara.

Mihajlovićeva je naglasila da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ne može da donese odluku i da zato traži i očekuje od Koridora Srbije odgovor po tom pitanju.

"Za sada još nismo dobili odgovor. Stav smo ponovili i pitanje smo ponovili i nadam da ćemo u narendih sedam dana dobiti odgovor", dodala je Mihajlovićeva.

To ministarstvo je ranije utvrdilo da grčka kompanija ne izvodi radove na sve četiri deonice istovremeno, da nema dovoljno radne snage, mehanizacije i opreme, kao i da je to za posledicu imalo kašnjenje i kršenje ugovorenih rokova, stalne zahteve za dodatna avansna plaćanja, odštete i plaćanja za nabavku materijala pod izgovorom ubrzanja dinamike izvođenja radova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: