MMF zadovoljan: Na porodiljskom nadoknada

Predstavnici MMF-a su izrazili zadovoljstvo predloženim Nacrtom zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.03.2017.

16:10

MMF zadovoljan: Na porodiljskom nadoknada
Foto: Thinkstock, ilustracija

Predstavnici MMF-a su izrazili zadovoljstvo u razgovoru sa državnim sekretarom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja,

Kako je saopšteno iz tog resora, Nacrtom zakona je predviđeno da zaposlene žene kod poslodavca i dalje ostvaruju pravo na naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta u zakonom utvrđenom trajanju, ali se, prema rečima državnog sekretara, njime i proširuje krug lica koja će ostvarivati pravo na naknadu.

Ovo pravo će po prvi put moći da ostvare i žene koje su vlasnice poljoprivrednog gazdinstva, žene angažovane po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima, ugovoru o delu, autorskim ugovorima, žene koje su nezaposlene u momentu rođenja deteta a nisu ostvarile novčanu naknadu po osnovu nezaposlenosti, kao i žene koje su poljoprivredni osiguranici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: