I Goran Bregović poleće na krilima Er Srbije FOTO

Avio-kompanija Er Srbija nazvala je jedan od svojih aviona po muzičaru Goranu Bregoviću.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.03.2017.

13:25

I Goran Bregović poleće na krilima Er Srbije FOTO
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Bregović će tako postati peti istaknuti građanin Srbije kome se, zbog nemerljivog doprinosa svetskoj muzičkoj sceni odaje priznanje u okviru programa "Žive legende".

Avion Erbas A319, sa svojim novim imenom “Goran Bregović” sveže utisnutim na trup aviona, predstavljen je na specijalnoj svečanosti u hangaru na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Programom "Žive legende" se odaje priznanje građanima Srbije koji su se istakli u svojoj struci i stekli međunarodnu slavu, a do sada su letelice dobile imena po teniskoj zvezdi Novaku Đokoviću, košarkašu Vladi Divcu, fudbaleru Dejanu Stankoviću, kao i zvezdi srpskog i evropskog glumišta Predragu Mikiju Manojloviću.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
Kako je rekao generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić, Bregović je postao globalni brend, a njegov uspeh može da se uporedi sa uspehom Er Srbije.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
“Do sada smo u okviru ovog programa tri aviona nazvali po poznatim sportistima, a jedan po našem proslavljenom glumcu, tako da je pravo vreme bilo za jednog velikog muzičara", dodao je Kondić.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
Bregović je ovim povodom izjavio da mu je posao takav da poleće i sleće makar 200 puta godišnje. "A jednom kada poletite uvek gledate u nebo kada hodate. Valjda zato volim sve što ima veze sa avionima", dodao je on.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: