"Šta reći, preko Austrijanca jurim Kineza u SAD"

Aleksandar Vučić ubeđen je da će Tomislav Nikolić tokom posete Pekingu dobiti pozitivan odgovor na zahtev za otvaranje direktne avionske linije iz Beograda.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.03.2017.

08:42

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Srpski premijer i kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić je na TV Pink ispričao anegdotu iz perioda kad je "jurio" Kineze da prihvate ovu ideju.

"U Beču sam se našao s vlasnikom jedne kineske kompanije. Posle toga sam krenuo da prošetam i naiđem na austrijskog kancelara Kristijana Kerna, koji izlazi iz jednog kafića. Pita me šta ja tu radim, a ja odgovorim - šta da ti kažem, da objašnjavam ne vredi. On pita da li se radi o austrijskom privredniku, kažem da je Austrijanac bio posrednik koji je našao Kineza, koji živi u Americi, jer sami ne možemo da rešimo problem avio-linije", ispričao je Vučić.

Kako je rekao, taj kineski biznismen ima 1.487 svojih aviona, on ga je doveo i u Srbiju, a to je bilo vreme kada dva-tri dana nije imao predizborne mitinge.

Tada je, dodaje, Kinez bio njegov gost i vodio ga je po Srbiji, pokušao da ga zainteresuje za naše banje.

"On se zainteresovao za avio-liniju, a sada predsednik Tomislav Nikolić mora da moli svog kineskog kolegu Si Đipinga", rekao je Vučić, zaključivši priču o direktnoj avionskoj liniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: