"Mišković se sa Deltom pokazao", spasava u Srbiji?

Agrokor je obećao da će rokovi plaćanja biti u skladu s ugovorenim, a dobavljači su biznismenu Ivici Todoriću pružili novu šansu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2017.

16:28

Foto: Thinkstock

Firme iz sastava tog koncerna koje posluju u Srbiji za sada, prema tvrdnjama ministra Nedimovića, nemaju probleme, a sve su glasnije spekulacije da bi Miroslav Mišković mogao da bude rešenje za budućnost Agrokora.

I kad je na kolenima, dovoljno je moćan da pred onima kojima duguje stoji uspravno. Predsednik Agrokor koncerna Ivica Todorić razgovarao je sa tridesetak dobavljača - manje od sata bilo je dovoljno da dobije njihovu podršku u restrukturiranju najveće privatne kompanije u Hrvatskoj.

U sastavu hrvatske kompanije u Srbiji posluje šest firmi sa oko 11.000 zaposlenih. Ministar poljoprivrede kaže da je na stalnoj vezi sa Dijamantom i Frikomom i najavljuje i sastanak oči u oči.

“Sastanak bi trebalo da bude tokom ove nedelje, u sredu ili četvrtak. Danas treba da dogovorimo sa Ljajićem kada će biti termin sastanka i apsolutno smo uključeni u sve to. Uradićemo sve da zaštitimo kooperante”, kaže Nedimović.

Na pitanje da li ima većih problema u Dijamantu i Firikomu zbog situacije u Agrokoru, ministar Nedimović kaže da nema, ali da država mora da radi na tome da se ti problemi ne pojave u budućnosti.

Zbog duga koji se meri milijardama evra - Agrokor niko neće. Poverioci ozbiljno razmišljaju da Todorićeve poslove u profitabilne pretvori profesionalni menadžment. Sve se više spominje ime srpskog biznismena Miroslava Miškovića.

“Pretpostavljam da su Mišković i Todorić prijatelji i da Todorić ima firmu u rukama, neće biti poslovnih kombinacija”, ističe ekonomiski analitičar Milan Ćulibrk.

“U slučaju da poverioci preuzmu upravljanje nad Agrokorom nije isključeno da se to poveri nekom ko to ume da radi. Mišković se sa Deltom pokazao trgovinom”, dodaje on.

Da li ste zainteresovani i koliko nudite? U Delti su nam rekli da nemaju zvaničan komentar, ali nisu negirali da se u toj kompaniji ozbiljno razmišlja o različitim opcijama spasavanja Todorićevog biznisa u Srbiji. Pojedini mediji pišu da zbog Agrokora i Rusi zovu Miškovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: