Oklagijom osvojili Ikeu, sada ne mogu bez njih

Edin Dacić, čija fabrika pravi oklagije za "Ikeu", planira da izgradi u Srbiji još jednu fabriku.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Nedelja, 26.03.2017.

11:14

Oklagijom osvojili Ikeu, sada ne mogu bez njih
Foto: Thinkstock

“Planiramo da izgradimo u Srbiji još jednu fabriku. Razmatramo lokacije u više gradova i uskoro završavamo studiju izvodljivosti. Reč je o javno-privatnom partnerstvu, a detalji će biti poznati kada završimo do kraja pregovore sa državom i kompanijom "Ikea"”, otkriva za "Novosti" Edin Dacić, vlasnik švajcarske kompanije Daccomet AG, u okviru koje posluje i fabrika Standard furniture u Ćupriji.

Dacić je javnosti postao poznat nakon sklapanja ugovora sa švedskom "Ikeom" za koju proizvodi - oklagije za ceo svet:

“Oklagije su samo manji deo asortimana. Za "Ikeu" proizvodimo proizvode od bukovog drveta, među kojima su elementi za krevete, kredence, kao i masivni nameštaj. Za neke proizvode smo jedini "Ikein" dobavljač za njihovih 400 prodavnica u svetu. Reč je o 100 odsto domaćim proizvodima”, objašnjava on.

Uz najavu otvaranja nove fabrike u našoj zemlji, Dacić podseća da je lane proizvodnja u fabrici u Srbiji porasla 16 odsto, a da je plan za ovu podizanje prodaje za još 20 procenata.

Dacić ima i fabriku u Bosni u kojoj proizvodi nameštaj takođe za ovaj švedski lanac trgovina. Na pitanje za čim vlada najveća tražnja kupaca, naš sagovornik ističe da u Bosni proizvedu više od milion komada nameštaja godišnje, dok u Srbiji "u špicu" umeju da proizvedu i po pola miliona delova za nameštaj i oko 300.000 oklagija.

Na pitanje da li je za dobar proizvod važnija dobra mašina ili čovek, Edin Dacić nedvosmisleno odgovara: Čovek je uvek broj jedan. Kada biram da li želim najbolje mašine ili ljude u menadžmentu sa pravim mentalnim sklopom, uvek ću ići na ovo drugo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: