"Država poštuje penzionere, svi su zaslužili"

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da će se položaj penzionera popravljati i da očekuje u narednom periodu rast penzija i plata.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 25.03.2017.

14:19

Foto: Thinkstock

On je, tokom posete Domu penzionera Voždovac, rekao da u Srbiji živi 1.728.000 penzionera i da je "svako od njih zaslužio da bude poštovan, čuvan i zaštićen u vremenu u kome živi.

"Država Srbija svoje penzionere poštuje i ceni i ono što mogu da kažem je da će se njihov materijalni položaj i dalje popravljati. Bez podrške penzionera u Srbiji ne bi uspela ni jedna reforma, nijedan od zacrtanih ciljeva", poručio je Vulin.

U radnoj akciji "Okej za sve generacije" penzioneri Gerontološkog centra Beograd, korisnici dnevnih centara za starije, volonteri Crvenog krsta Srbije, deca i mladi iz ustanova socijalne zaštite sredjivali su danas dvorište Doma za stare Voždovac, a deca su od starijih mogla da nauče kako se prave torbe, podmetači od starih kesa i novina.

Cilj akcije bio je sredjivanje prostora, ali i druženje i učenje jedni od drugih.

"Srbija je često bila deljena, pa su je tako delili i prema generacijama, kao da su naši stariji sugrađani posvađani sa našim mladim sugrađanima. Samo Srbija jedinstvena može da napreduje", rekao je ministar Vulin.

Direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić kaže da je ova akcija pokušaj da se kroz medjugeneracijsku saradnju i kroz druženje, naučimo nešto jedni o drugima i jedni od drugih".

Za akciju sređivanja dvorišta odlučili su se, kako kaže, jer je danas Dan zaštite planete, te da je akcija pravi primer dobre prakse.

Gerontološki centar Beograd pruža usluge smeštaja za oko 1.200 korisnika u četiri doma - Dom Bežanijska kosa, Dom Voždovac, Dom Karaburma i Stacionar. U okviru Dnevnih centara i klubova obavlja se služba pomoći u kući i klupski boravak za više od deset hiljada Beogradjana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

21 h

Podeli: