"'Ispratili' bi Šredera, otpustili 35.000 ljudi"

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić kaže da je neverovatno koliko njegovim protivnicima, u odsustvu svojih programa, smeta sve što čini, a u interesu Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 25.03.2017.

11:28

Foto: Tanjug

“Do te mere da im smeta i bivši kancelar Gerhard Šreder i nemačke investicije u Srbiji. Pa, hajde, otpustite 35.000 zaposlenih u nemačkim firmama, 7.000 u mađarskim", rekao je Vučić za TV Pink.

“Recite da nećete da radite sa njima", naglasio je Vučić i na kritike njegovih susreta sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel kazao je da je počastvovan što je imao priliku da bude njen gost i čuje lepe stvari o našoj zemlji.

Ponosan je i što je čovek kao što je Šreder, jedan od najvećih evropskih reformatora i "otac moćne nemačke privrede", rekao da veruje da je on čovek koji može da nastavi reforme, ne dodvoravajući se nikome.

Kako smatra, ne postoji razlog za kritike, jer je boljitak u našoj državi evidentan. "Ako ima pametnijih, evo im, neka odmah vode zemlju, ali neka ne obmanjuju narod", rekao je Vučić.

Ponovio je da je Srbiji suštinski važan proces evropskih integracija, jer, podsetio je, 65 odsto srpskog izvoza ide u zapadnu Evropu, a, računajući region, još 20 odsto.

"To znači da svega 15 procenata izvoza se odnosi na ostatak sveta...A moraju da se isplate i penzije i plate...Ja ne mogu da se igram", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: