"Značajno povećanje u kasi PIO fonda"

U kasu PIO fonda, zaključno sa 21. martom, uplaćeno je 2,5 milijardi dinara više nego što je planirano.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.03.2017.

17:41

Foto: Tanjug

To se dogodilo zahvaljujući značajno povećanom broju zaposlenih, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"To je značajno povećanje ne samo u odnosu na plan već i u odnosu na isti period prošle godine", rekao je Vulin u Bosilegradu gde je u Domu zdravlja otvorio ordinaciju za medicinsko veštačenje Republičkog PIO fonda.

Vulin je istakao da to povećanje znači da proces oporavka naše privrede daje rezultate.

"Privreda radi, a kada privreda radi i uplaćuju se doprinosi, mi možemo da otvaramo ovakva odeljenja i možemo da dopustimo da građani Srbije osete ekonomski napredak", rekao je Vulin.

On je poručio da je politika ministarstva koje vodi ta da sve usluge budu približene korisnicima i da svako pravo koje građani imaju mora biti zadovoljeno, bez ili sa minimumom troškova i bez gubitka vremena, u skladu sa njihovim zdravstvenim mogućnostima.

"Ovo je nastavak naše politike i tako ćemo se ponašati i u drugim sredinama", podvukao je Vulin dodajući da je Bosilegrad udaljen od Vranja više od 100 kilometara.

Otvaranje ordinacije za medicinsko veštačenje je način da se ljudima život olakša i da im se pomogne, rekao je Vulin.

Kako je naveo, ministarstvo nije značajno povećalo troškove zahvaljujući tome što je dobilo odgovarajuću prostoriju.

"Sada će građani znati gde i kada mogu da dođu. Svi kojima je potrebna tuđa nega i pomoć, svi koji ocekuju da koriste to pravo, sada će moći to da urade, u skladu sa svojim zdravstenim mogućnosti i bez ikakvih troškova", rekao je Vulin.

U ordinaciji za medicinsko veštačenje u Bosilegradu jednom mesečno će se obavljati veštačenje po zahtevima za ostvarivanje prava na pomoć i negu drugog lica, bez obzira da li se to pravo ostvaruje preko Fonda ili Centra za socijalni rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: